FOTO: Tor Johnsson

”Texten får tala för sig själv”

5 december, 2017

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson får hård kritik för sin söndagskrönika om turbulensen på Aftonbladet. Till Journalisten säger han att man inte bör debattera detaljer i pågående publiceringar.

Journalisten har tidigare rapporterat om kritiken från Expressens konkurrenter rörande Thomas Mattssons text ”Kärleksförklaring till Aftonbladet”. Mattsson skriver i ett mejlsvar till Journalisten att han inte vill kommentera kriitken eftersom det blir för mycket ”meta” att fokusera på enskildheter eller kritik om en krönika som försöker ge ett större sammanhang över 187 år.

”Jag tycker att det allt för ofta saknas analys och historik i mediedebatten, den här texten var ett försök att skildra en unik tidningssaga och krönikan var ungefär som det lät i podden "MattssonHelin", som jag gjorde med Aftonbladets förre publisher Jan Helin. Texten får tala för sig själv, man bör inte ge sig in och recensera eller debattera detaljer eller specifika uppgifter i pågående publiceringar”, skriver Thomas Mattsson.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies