Sydsvenskan lägger ned
sitt bemanningsföretag

16 februari, 2016

Sydsvenskan/HDs bemanningsföretag Kompetens i Skåne läggs ned.

Sydsvenska Dagbladets interna bemanningsföretaget Kompetens i Skåne läggs ned. VD Anette Östergren bekräftar uppgiften för Journalisten på tisdagsmorgonen:

– Det stämmer. Jag har skickat ut information internt och vi kommer att ha ett styrelsemöte nu på förmiddagen och sedan ett personalmöte klockan 13 i eftermiddag, säger Anette Östergren.

Hon vill inte svara på frågor om orsakerna till nedläggningen förrän efter att personalen fått informationen.

Nedläggningen sker 1 september enligt uppgift till Journalisten.

Kompetens i Skåne har genom åren kritiserats av anställda journalister, som upplevt att de hamnat i ett ”B-lag” på Sydsvenskan, och haft sämre arbetsvillkor och lägre löner än sina kolleger inne på redaktionen. Många av de bemanningsanställda journalisterna har också varit kritiska till hur företaget staplar korta kontrakt vilket skapat ökad otrygghet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies