Gå direkt till textinnehållet

EFN lägger inte ned – fortsätter med nytt produktionsbolag

Handelsbankens tv-satsning EFN skulle lagts ned vid årsskiftet – men i dag meddelar banken att satsningen fortsätter. Dock i samarbete med produktionsbolaget Leo Lagercrantz Communication, och inte som tidigare Strix.

Under 12 år har Handelsbanken gett ut EFN, en webb-tv-kanal som handlar om ekonomi. Men vid årsskiftet skulle satsningen istället bli en del av bankens vanliga kommunikation. Men nu har man ändrat sig – och fortsätter alltså med kanalen som separat enhet med utgivningsbevis och egen ansvarig utgivare. Enligt banken har de fått många reaktioner från kunder som velat att kanalen skulle finnas kvar. 

I och med omstarten får kanalen en ny ansvarig utgivare, Leo Lagercrantz som tidigare bland annat drivit sajten Newsmill. Innehållet kommer också att produceras av hans bolag Leo Lagercrantz Communication, uppger Handelsbanken för Journalisten. Tidigare producerades innehållet av Strix. De som jobbat med EFN på Strix ska enligt banken erbjudas att följa med över till det nya produktionsbolaget. Leo Lagercrantz har tidigare arbetat med EFN. 

Dock meddelar Handelsbanken att nuvarande ansvarig utgivare Anna Fagerström och vdn Madeleine Bolander lämnar vid årsskiftet. 

Handelsbanken vill inte kommentera hur mycket det kostar att fortsätta sändningarna. 
 

Fler avsnitt
Fler videos