SVT-klubben: ”Ett
jätteallvarligt läge”

8 februari, 2016

Bråket på SVT Göteborg ”En prestigekamp mellan två höga chefer sätter käppar i hjulet för den viktiga samhällsjournalistiken. Det är ett jätteallvarligt läge”, säger Hanna Nyberg, ordförande i journalistsektionen på SVT Göteborg om konflikten.

Journalisten berättade tidigare i dag om den öppna konflikten på SVT Göteborg. Journalistsektionens ordförande Hanna Nyberg har haft många samtal med medlemmar och med ortschefen Ylva M Andersson.

– Den här konflikten påverkar arbetslusten och arbetsglädjen och därmed journalistiken. Det är jätteallvarligt. Det finns en stor oro över hur detta ska utvecklas, säger Hanna Nyberg.

Sektionen överväger att kräva skadestånd av SVT för brott mot medbestämmandelagen (MBL).

– Vi har inte kallats till förhandling om någon omorganisation som skulle innebära att Uppdrag granskning skulle få en ny chef.  Det reagerar jag starkt på, det kan handla om ett MBL-brott, säger Hanna Nyberg.

Allmän-TV-chefen Andreas Bedinger och HR-direktören Helene Sahlin i Stockholm reser ikväll till Göteborg för krismöte med ledningen, samt för att träffa journalistsektionen.

– Jag reser till Göteborg i dag för att bilda mig en uppfattning om vad som har hänt. Innan jag har gjort det har jag svårt att uttala mig. Jag har fått rapporter men jag har ännu inte den färdiga bilden, säger Helene Sahlin till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar
Bråket på SVT Göteborg

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies