SVT-intervju med rektor avbröts av kommunikatör

20 september, 2021

Under en pågående intervju med en förskolerektor inom Uppsala kommun ringde telefonen. Det var en kommunikatör och rektorns chef som krävde att intervjun skulle avbrytas. 

Det var SVT Uppsalas reporter Erik Leijonhufvud som gjorde ett reportage om vabbande, där han också uppsökte en förskola för att prata med både föräldrar och personal, berättar SVT.

När han intervjuade förskolans rektor Sara Lundéll ringde telefonen upprepade gånger. I en video på sajten kan du också höra hur det lät när intervjun bryts av kommunikatören och rektorns chef.

"Min chef och kommunens pressansvarig låter mig inte göra den här intervjun", säger rektorn till reportern efter att hon lagt på luren. 

Kommunikationsdirektör Marta Tiberg säger till SVT att hon inte förstår hur kommunikatören kan agera på det här viset.

– Det går stick i stäv med vår egen kommunikationspolicy, uppger hon.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies