Gå direkt till textinnehållet

Stämningar mot Caruana Galizia dras tillbaka

Samtidigt som demonstranter på måndagsmorgonen stormat regeringsbyggnaden på Malta har premiärministerns tidigare stabschef Keith Schembri dragit tillbaka sina två förtalsstämningar mot den mördade journalisten Daphne Caruana Galizia.

Journalisten har tidigare berättat om de förtalsanmälningar som premiärministern Joseph Muscat och hans stabschef Keith Schembri gjort mot journalisten Daphne Caruana Galizia som dödades i ett bilbombsattentat i oktober 2017. Trots att det har gått över två år sedan hon mördades har personer i Maltas regering och regeringskansli fortsatt att driva rättsprocesser mot henne, och hennes anhöriga.

Men nu har Keith Schembri, som avgick som stabschef den 26 november efter misstankar om att han varit inblandad i mordet, beslutat att dra tillbaka sina anmälningar. Det rapporterar Malta Today.

Premiärministern Joseph Muscat, som har meddelat att han avgår i januari som konsekvens av den politiska krisen, har inte dragit tillbaka sina anmälningar – men Muscats advokat har beslutat att skjuta upp den fortsatta processen till den 9 mars med anledning av den pågående krisen.

Annons Annons

Under helgen har tusentals demonstranter på Malta krävt premiärminister Joseph Muscats omedelbara avgång. På måndagsmorgonen stormade demonstranter ur vänstergruppen Moviment Graffitti regeringsbyggnaden Auberge de Castille, och genomför just nu en ljudlig sittdemonstration utanför premiärministerns kontor. Malta Today uppger att polisen kört ut alla journalister från regeringsbyggnaden och stängt dörrarna, och därmed låst demonstranterna inne.

Fler avsnitt
Fler videos