Skottlossning mot
islamfientlig redaktör

5 februari, 2013

Historikern, journalisten och författaren Lars Hedegaard, utsattes i förmiddags för ett mordförsök. Hedegaard är grundare av ”Trykkefrihedsselskabet af 2004”.

Den 70-årige Hedegaard är känd för sina islamfientliga åsikter.

Enligt danska Ekstrabladet försökte en person skjuta Lars Hedegaard i Köpenhamn i förmiddags. Hedegaard ska dock inte ha blivit träffad.

Gärningsmannen är ännu inte gripen.

Lars Hedegaard är också chefredaktör på den islamfientliga tidningen Dispatch International.

(Texten är uppdaterad och beskrivningen av Hedegaard har ändrats från islamkritisk till islamfientlig)

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Felicia Brehmer tis, 2013-02-05 17:32
Hur motiverar ni ändringen till det starkare islamfientlig? I sammanhanget anser jag det vara beklämmande att TT m fl svenska medier för läsarna bakom ljuset när de skriver "Den en gång rasismdömde Lars Hedegaard" och undlåter att berätta att Hedegaard friats i Högsta domstolen från tidigare dom.
Inlagt av tibbz fre, 2013-02-08 06:08
jag undrar det med, är man islamfientlig om man kritiserar delar av islam? då är man islamkritisk snarare. och vadå rasist dömd? det finns ingen lag som heter så, att inte tala om att han blev friad. och definitionen på rasism ingår inte religion. rasism definieras utifrån tro att biologiskt vi skiljer oss..

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies