Gå direkt till textinnehållet

Lisa Bjurwald blir politisk redaktör på VLT

Lisa Bjurwald blir ny politisk redaktör på VLT: ”VLT har ett stolt antinazistiskt arv från 1930-talet, då man som en av få svenska tidningar tog ställning mot Hitlertyskland. Jag ser gärna att ledarsidan förvaltar det arvet”. Bjurwald efterträder Matilda Molander.

Hon säger i ett pressmeddelande att hon är både glad och hedrad över förtroendet.

– Tidningens ledarsida har de senaste åren blivit bland de viktigaste liberala rösterna i landet och står med sina klassiskt frihetliga värderingar i skarp kontrast till den politiska utvecklingen på många andra håll, säger Lisa Bjurwald.

Lisa Bjurvald har tidigare bland annat varit ledarskribent på Dagens Nyheter, kolumnist hos Expressen och Aftonbladet, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Författaren, redaktör och delägare i Medievärlden samt krönikör i Journalisten.

– VLT har ett stolt antinazistiskt arv från 1930-talet, då man som en av få svenska tidningar tog ställning mot Hitlertyskland. Jag ser gärna att ledarsidan förvaltar det arvet genom att bemöta extremism och andra antidemokratiska företeelser med mod och motstånd, säger hon.

Hon tillträder tjänsten 2 oktober.

Läs också Journalistens Profil-intervju med Lisa Bjurwald från 2018: ”Jag kommer från en lång rad av drivna kvinnor”

Fler avsnitt
Fler videos