Piers Morgan friad av Ofcom

2 september, 2021

Den brittiska granskningsnämnden Ofcom friar programledaren Piers Morgan efter att han anklagat Meghan Markle för lögn.

Piers Morgan fick lämna jobbet som programledare för Good Morning Britain efter att 50 000 personer anmält honom till Ofcom. Orsaken till massanmälningarna var att Morgan anklagat hertigparet Harry och Meghan för att ljuga om det mesta i parets uppmärksammade intervju med Oprah Winfrey. Morgan ifrågasatte bland annat att Meghan Markle skulle ha varit självmordsbenägen.

TT/DN rapporterar att Ofcom visserligen ser allvarligt på att ifrågasätta att någon varit självmordsbenägen, men Morgan fick mothugg från kollegor och uttalandet sattes därmed i kontext, anser myndigheten, och slår fast att det är tillåtet att uttala även djupt kränkande starka åsikter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies