Osakligt i SR om vaccin

4 februari, 2013

GRN-fällning Granskningsnämnden för radio och TV, GRN, anser att en serie inslag i Sveriges Radios P3 om vaccinet Gardasils biverkningar var osakliga.

Nämnden menar att SR inte kunnat bevisa att biverkningarna berodde på vaccinet.

P3 Nyhetsguiden granskade i en serie program Gardasil. En 17-årig flicka som intervjuades berättade att hon fått biverkningar i form av skakningar och svimningar av vaccinet.

Programledarna upprepade flera gånger påståendet att flickans biverkningar berodde på att hon vaccinerat sig. Stora delar av programserien byggde på detta fall.

GRN anser att SR inte visat att biverkningarna faktiskt berodde på vaccinet och fäller därför P3 Nyhetsguiden för osaklighet.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies