Gå direkt till textinnehållet

Nytt processtopp på UR

I morgon onsdag införs ett nytt processtopp i den kritiserade omorganisationen på UR. Flera medarbetare efterfrågar kraftfullare åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Efter Journalistens granskning av omorganisationen på UR i september riktade 37 producenter och projektledare kritik mot URs VD Christel Tholse Willers i ett öppet brev. Kritiken handlade bland annat om att kärnverksamheten tappats bort.

VD beslutade om ett processtopp och presenterade i början av oktober ett åtgärdspaket, som dock inte infriade förväntningarna hos vare sig journalistklubben eller medarbetare som Journalisten talat med. ”Vi hade hoppats på tydligare och mer konkreta åtgärder”, skrev journalistklubben i ett uttalande.

På onsdag den 8 november införs ett nytt processtopp i omorganisationen och VD Christel Tholse Willers ska därefter presentera nya åtgärder.

Annons Annons

Flera medarbetare anser att de pågående förändringarna inte är tillräckliga. Samtidigt uttrycker många frustration över utformningen av workshops och så kallade prototyplabbar.

– Det är en lekverkstad med många märkvärdiga begrepp men utan substans, säger en medarbetare.

På några av URs avdelningar har konsulter låtit medarbetare leka med lego på workshops, för att illustrera organisationen. Medarbetare bjuds också in till ett program för personlig utveckling hos The Professional Freedom Acadamy som erbjuder ”en kickoff till ditt drömjobb” och att ”plocka fram din inre entreprenör”.

– Vi trampar runt i en samskapande gegga av sällan skådat slag. Man skummar på toppen och låter oss ha workshops om tillhörighet när hela bygget borde raseras och byggas om från grunden, säger en UR-journalist.

Fler avsnitt
Fler videos