Ny frilanskalkylator är här

13 december, 2017

FOTO: Carola Andreasson Journalistförbundet har klart med en ny och uppdaterad version av frilanskalkylatorn.

Grundidén är densamma men några saker är också nya i förbundets frilanskalkylator. Bland annat ett renare formulär med bättre interaktionsdesign, det är enklare att reglera individuella förutsättningar som overheadtid och omkostnader, samt färre förifyllda värden för större flexibilitet.

Bakgrunden är att den förra versionen var något svåranvänd och hade striktare koppling till vissa defaultvärden menar Journalistförbundets kommunikationschef Jacob Lapidus.

”Det fanns många frilansmedlemmar som inte tyckte den fungerade riktigt i förhandlingssituationer med uppdragsgivare, eftersom det var svårt att anpassa efter specifika uppdrags förutsättningar”, skriver han i ett mejlsvar till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies