Nu flyttar medietidningarna ihop

27 september, 2018

Nu flyttar de tre mediabevakarna Dagens Media, Medievärlden och Resumé ihop. På fredag går flyttlasset till Gjörwellsgatan i Stockholm, där Resumé finns sedan tidigare.

Det skriver Sveriges Tidskrifter på sin sajt.

I somras köpte Bonnier Business Media (BBM) Dagens Media och Medievärlden. Resumé ägs sedan tidigare av BBM. Tidningarna har liknande målgrupper och frågan har varit hur affärsplanen sett ut för de tre.

– Idén är att initialt behålla alla varumärkena. Det finns också en plan för att utveckla Dagens Medias digitala premiumerbjudande, säger Mikael Nestius, vd på BBM.

Samtidigt finns tankar om att redaktionerna ska samarbeta genom att exempelvis dubbelpublicera material. Men någon gemensam "superdesk" ska inte skapas. Frågorna kommer att diskuteras på en konferens i början av nästa vecka.

– Vi tycker det känns jättekul att välkomna tidningarna till oss. Jag var med och startade Dagens Media så det känns bara positivt, säger Mathias Kallio, affärschef på Resumé till Sveriges Tidskrifter.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies