Gå direkt till textinnehållet

Michael Kucera blir ny samhällschef på SVT

SVTs onlinechef Michael Kucera blir ny programchef och ansvarig utgivare för samhällsprogrammen på SVT Nyheter. ”Det är ett stort och svårt uppdrag”, säger Kucera.

Han efterträder Eva Landahl som går i pension i vår.

Som programchef för samhällsprogrammen blir Michael Kucera ansvarig för format som Agenda, Utrikesbyrån och Lilla Aktuellt, samt för SVTs valbevakning.

Varför ville du ha det här jobbet?
– Det här är en av de mest spännande publicistiska utmaningarna som finns i Mediesverige, att ta hand om samhällsprogrammen på riksnyheterna, och inte minst SVTs valbevakning, säger Michael Kucera.

Annons Annons

Hur utmanande blir det?
– Det är ett stort och svårt uppdrag, jag tror att man behöver gå in i det med viss ödmjuhet. Inte minst är SVTs roll central när det gäller valbevakningen. Det är stort, viktigt och svårt.

Vad vill du göra som ny samhällschef?
– Jag vill vårda och utveckla den väldigt starka position som SVT har. Både den löpande bevakningen med Agenda, och valprogrammen. Jag vill gärna ta med mig mina erfarenheter av digital journalistik och vässa vårt digitala erbjudande.

Idag är Kucera chef över en stor organisation med 80 medarbetare och chefer under sig, på en redaktion som på senare år dragits med arbetsmiljöproblem. I den nya rollen får han personalansvar för en handfull projektledare.

Fler avsnitt
Fler videos