Gå direkt till textinnehållet

Metro begärs vräkta från lokalerna – har inte betalat hyran

Metros hyresvärd stämmer tidningen på 2,4 miljoner kronor för utebliven hyra och har gått till tingsrätten för att få tidningen vräkt från lokalerna på Regeringsgatan i Stockholm. ”Det här är chockartat”, säger journalistklubbens ordförande Åsa Larsson. UPPDATERAD.

Enligt stämningsansökan som lämnats in vid Stockholms tingsrätt har Metro Media House AB inte betalat hyran för första kvartalet 2019 om 2,4 miljoner kronor. Förfallodagen var 31 december 2018. 

Hyresvärden, pensionsförsäkringsbolaget Alecta, uppger i stämningsansökan att man delgav Metro uppsägning på grund av obetald hyra den 23 januari. Om Metro betalade hyran inom två veckor kunde hyresrätten återfås. Men någon betalning har inte gjorts, enligt Alecta. Sak & Liv var först med att rapportera om stämningsansökan.

Metros publisher Thomas Eriksson säger till Journalisten att redaktionen ska flytta, men vill i övrigt inte ge några kommentarer.

Åsa Larsson, ordförande i journalistklubben på Metro, kände inte till att hyran inte betalats, utan får veta det när Journalisten ringer för en intervju.

– Det här är chockartat. Vi har inte fått veta någonting om detta. Vi har fått veta att det finns planer på att vi ska flytta till andra lokaler, men det har inte sagts när det ska bli av. Vi förväntar oss förstås att vi ska få information om vad som pågår av ledningen, säger Åsa Larsson.

Journalisten söker Christen Ager-Hanssen, vd för Metro Media House AB, som inte återkommit. Han uttalar sig i stället i Medievärlden:

”Vi har sagt upp våra lokaler för att koncernen ska flytta till nya lokaler. Vi har sett massa felaktigheter som vi vill diskutera och då har vi hållit tillbaka hyran”, säger Christen Ager-Hanssen.

Enligt Medievärlden har Metro skatteskulder på närmare nio miljoner kronor och ska nu göra en nyemission.

Fler avsnitt
Fler videos