Gå direkt till textinnehållet

LO-tidningar kan behöva flytta när LO höjer hyran

LOs fastighetsbolag Bantorget förvaltning vill få upp hyrorna till marknadsnivåer, skriver Flamman. En konsekvens kan bli att LO Mediehus inte har råd att stanna kvar i sina lokaler.

Flamman rapporterar att LO-ägda Bantorget förvaltning fått i uppdrag att ta bort hyresrabatten för LOs ”vänorganisationer”, varav LO Mediehus med lokaler nära Norra Bantorget är en. Målet för Bantorget förvaltning ska vara mer marknadsmässiga hyror.

Stephen Lindholm, klubbordförande på LO Mediehus, säger till Flamman att man börjat förbereda sig på en flytt till andra lokaler. Alternativet vore att skära ned på de redaktionella resurserna:

– Det borde finnas ett värde för LO att ha mediehuset centralt i stan, det är nära till alla förbund, till olika maktcentra, och så vidare. Men är det så att fastighetsägarna inte är beredda att gå med på mediehusets önskemål så är det bättre att vi flyttar till billigare lokaler än skär ned på verksamheten, säger Lindholm.

Mediehusets vd Robert Jonsson säger till Flamman att den hyreshöjning som aviserats är rejäl och att den läggs ovanpå andra kostnadsökningar som redan pressat tidningarna.

– Det är svårt att hålla samma nivå på verksamheten. Vi har tvingats dra ned på utgivningen på flera av tidningarna genom åren. (…) [LO] får bestämma sig. Är det viktigt att ha närliggande verksamhet i lokalerna eller vill man öka intäkterna? Det är vad det handlar om, säger Robert Jonsson.

Fler avsnitt
Fler videos