Gå direkt till textinnehållet

Medieruset 2021 avgjort – här är alla vinnarna

Josefin Auer och Rasmus Lygner var – överlägset – snabbast i mål när Medieruset 2021 avgjordes på torsdagseftermiddagen.

Det var slösande sol och 23 grader i luften när startskottet för Medieruset 2021 gick på Stockholms stadion vid 16.30. Snabbast runt den 3,8 kilometer långa banan – inklusive ”mördarbacken” – var Dagens Arbetes reporter Rasmus Lygner, med tiden 13:17. Snabbaste kvinna var regerande mästare, Kamratpostens reporter Josefin Auer, med tiden 14:53.

– Jättekul! Det var en väldigt tung bana, man är trött fortfarande, säger Rasmus Lygner en stund efter målgång.

Josefin Auer förbättrade sin vinnartid från 2019.

– Jag har varit lite skadad, så jag är glad att jag kom hit, det trodde jag inte när jag vaknade i morse. Men när jag väl sprang var det viktigt att vinna, säger Josefin Auer.

I lagtävlingen tog LRF Media hem segern i damklassen. Sprang gjorde Julia Lindelöf, Anna Wetterhall och Helena Nimbratt.

– En överraskning att vi vann! säger Helena Nimbratt.

Snabbaste herrlag var Dagens Arbete med Isak Krantz, Rasmus Lygner och Mikael Färnbo (som kom tvåa i herrklassen). Mixklassen togs hem av TT Nyhetsbyrån, med hela åtta löpare i laget: Sara Nyblin, Marko Säävälä, Anna Nordström, Lisa Abrahamsson (som kom tvåa i damklassen), Vicktor Olsson, Sara Perers, Lina Hedström och Kalle Lindqvist.

Uppvärmning före loppet. Foto: Jonas Eng.

Medieruset arrangeras av tidningen Journalisten och deltagarna kommer från hela mediebranschen. I fjol tvingades loppet ställas in på grund av pandemin.

– Det är enastående roligt att vi kunde köra i år. Många har längtat efter det här, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Hänsyn har tagits till pandemin. Den traditionsenliga picknicken som brukar ätas på gräset utanför Stadion ersattes i år av att deltagarna fick med sig en picknickkorg hem.

Vinnarna i Medieruset 2021: 

Män:   

1: Rasmus Lygner, Dagens Arbete, 13:17

2: Mikael Färnbo, Dagens Arbete, 15:05

3: Simon Andrén, Ekot, 15:24

Kvinnor: 

1. Josefin Auer, Kamratposten, 14:53

2. Lisa Abrahamsson, TT Nyhetsbyrån, 16:36

3. Kristin Törngren, SVT, 17:49

Här hittar du alla tider och deltagare i Medieruset 2021.

Fler avsnitt
Fler videos