Gå direkt till textinnehållet

Otydligt om vilka tjänster som berörs i sparpaketet på TV4

Inte särskilt mycket mer konkret kom fram vid stormötet på TV4 i onsdags eftermiddag när man skulle informera om ytterligare besparingar. ”Vilka tjänster som berörs var de inte riktigt tydliga med”, säger journalistklubbens ordförande Victoria Banozic.

– De 60 tjänsterna som aviserats tidigare blir 50 i fas två, vilket ju är glädjande, men det är ändå 50 som berörs, säger hon.

Första fasen i sparpaketet presenterades i augusti och var genomförd 1 oktober, fas två ska vara genomförd till årsskiftet.

– Nu ska det presenteras för de fackliga organisationerna hur många och vilka tjänster som berörs. När det är färdigförhandlat, då först börjar de prata om vilka personer som berörs. De kommer att erbjuda ”omställningsavtal”, vilket betyder ”utköp” till några och tackar folk ja till det så kanske vi inte behöver göra oss av med lika mycket personal.

Annons Annons

Victoria Banozic menar att det är viktigt att få svar på vilka som berörs så fort som möjligt.

– Å andra sidan kan vi som facklig organisation inte skynda igenom beslut. Jag gissar att det kanske kan komma besked om cirka två veckor, men nu kommer det ett höstlov emellan också… men jag hoppas att det inte ska ta längre tid.

Enligt Victoria Banozic är det många frågor som kommer upp på ett sådant här möte: ”Kommer du som vd få bonus eller inte?”, ”Hur mycket av våra förluster består av sporträttigheter som vi köpt för dyra pengar och inte kunnat räkna hem?”.

– Men vd vill gärna ducka den typen av frågor. Man ville hellre prata om hur de ser framåt och hur de strukturellt vill förändra.

Läs också: Journalistklubben: TV4-personalen är jätteorolig

Fler avsnitt
Fler videos