FOTO: Tor Johnsson

Kurdo Baksi: ”Jag känner glädje men också oro”

24 september, 2021

Kurdo Baksi är en av många journalister som utsatts för den kinesiske ambassadören Gui Congyous attacker. Han välkomnar ambassadörens avgång.

Gårdagens besked att Kinas ambassadör i Sverige avgår har mötts med glädjeyttringar i sociala medier och i opinionstexter.

En av de som gläds är journalisten Kurdo Baksi, som utsatts för ambassadörens attacker.

– Jag är glad att en yttrandefrihetsfiende lämnar vårt land, men också orolig för vem som kommer efter honom, säger Kurdo Baksi.

– Jag hoppas att Kinas nästa ambassadör är en person som respekterar yttrandefriheten och avhåller sig från att förfölja och attackera journalister. Så jag känner glädje men också oro i botten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies