Journalister strejkar mot misstrodd chefredaktör

14 mars, 2017

Journalisterna på den italienska finanstidningen Il Sole 24 Ore gick igår ut i strejk för att förmå chefredaktören att lämna sin post.

Anledningen är att chefredaktören Roberto Napoletano samt två tidigare chefer riskerar åtal för att ha lämnat falska uppgifter om företaget. I fredags den 10 mars genomförde italiensk skattepolis husrannsakan på redaktionen.

Enligt Il Soles medarbetare hade Napoletano en ledande roll i den mångmiljonförlust som nästan ledde företaget i konkurs förra året. En misstroendeomröstning mot honom hölls i oktober.

Internationella journalistfederationen, IFJ, stöttar strejken som röstats igenom av 90 procent av medlemmarna i det italienska journalistförbundet (FNSI).

”Journalister och mediearbetare ska inte behöva betala priset för dåligt ledarskap”, säger IFJs ordförande Philippe Leruth i en kommentar.
 

Taggar: Italien, IFJ

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies