Bildjournalisterna Kaung Sett Lin och Hmu Yadanar. FOTO: Myanmar Pressphoto Agency

Journalister skadade när militär angrep demonstration

8 december, 2021

Militär sköt på demonstranter och körde ett militärfordon rakt in i folkmassan i Myanmar. Två journalister skadades och greps.


Bildjournalisterna Kaung Sett Lin och Hmu Yadanar som båda arbetar för den oberoende bildbyrån Myanmar Pressphoto Agency attackerades av militär och skadades i samband med att de bevakade en demonstration mot militärjuntan i Rangoon i söndags.

Soldater öppnade eld mot flyende demonstranter och ett militärfordon kördes rakt in i folkmassan. Minst fem personer dödades i attacken. Hmu Yadanar blev påkörd och fick en allvarlig huvudskada. Hennes tillstånd är kritiskt. Även Kaung Sett Lin skadades och vårdas på ett militärsjukhus. Båda är gripna.

Det rapporterar bland andra Irrawaddy och BBC.

Committee to Protect Journalist kräver i ett uttalande att journalisterna friges, att våldsverkarna grips och förs inför rätta, samt att militärjuntan i Myanmar slutar behandla journalister som statsfiender.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies