Joe Biden vill återinföra dagliga presskonferenser

17 november, 2020

När USAs nästa president övertar makten från Donald Trump blir en av de första åtgärderna att återinföra de dagliga presskonferenserna i Vita huset.

Under Donald Trumps administration har attackerna mot enskilda journalister på plats i Vita huset blivit fler, samtidigt som presskonferenserna har blivit färre.

Nu skriver Politico att en av Joe Biden-administrationens första åtgärder blir just att återinföra de dagliga presskonferenserna i det så kallade James S Brady Press Briefing Room.

De rapporterar också att flera kvinnor ligger bra till för rollen som kommunikationsansvarig. Bland dessa nämns Kate Bedingfield, som var kommunikationschef för Biden-kampanjen under valet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies