Gå direkt till textinnehållet

Jennifer Wegerup lämnade Aftonbladet efter trakasserier

Aftonbladets tidigare sportjournalist och krönikör Jennifer Wegerup berättar i Resumé att hon lämnade tidningen i januari efter kränkningar och trakasserier – och för att hon kände sig sviken av tidningen.

I en text i Resumé berättat Jennifer Wegerup att skälet till att hon lämnade Aftonbladet var sexuella trakasserier, och att hon blev sviken av tidningen.

”Är inte det här en feministisk redaktion? Varför är det så tyst? Var är stödet för mig?” frågade hon sig när hon till slut bestämde sig för att säga upp sig.

I artikeln berättar hon om flera händelser där hon blivit utsatt för trakasserier av journalister på sin egen tidning, och av kolleger från andra medier. Den händelse som till slut får henne att lämna rör en namngiven medarbetare på Aftonbladet. Mannen ska i ett videoklipp på Youtube ha sjungit: ”Vi har knullat Jennifer Wegerup.” Efter händelsen blev hon uppmanad av ledningen att inte kommentera, uppger hon i artikeln.

Annons Annons

I en intervju i Dagens Nyheter säger Jennifer Wegerup att cheferna skyddat männen: ”Cheferna är högt uppsatta personer, och med makt kommer ett ansvar. De svek mig och skyddade den manliga profilen, och det har gjort väldigt ont. […] Bland annat på Aftonbladet har de här männen skyddats in absurdum”, säger Jennifer Wegerup till DN.

Fler avsnitt
Fler videos