Ingen utsedd till Årets redaktör

2 april, 2015

Frilans Riks delade i år inte ut priset till Årets redaktör eftersom endas en redaktör nominerades.

Frilans Riks brukar varje år utnämna en redaktör som betalar enligt frilansrekommendationen och bemöter frilansen med respekt.

Kraven för att bli nominerad är enligt Frilans Riks följade:

”Redaktören ska vara ett föredöme som uppdragsgivare och utöver att respektera frilansrekommendationen, till exempel ge feedback i all dess form, vara snabb på att återkomma, leda rätt med idéerna, utveckla frilansen yrkesmässigt med mera.”

Men i år blev endast en redaktör nominerad och Frilans Riks valde att inte dela ut priset.

– Vi tyckte att det var omöjligt att utför ett juryarbete om det endast var en nominerad. Därmed inte sagt att den nominerade inte var en lämplig kandidat, men det vore konstigt om man gav priset enbart för att man är nominerad, säger Göran Schüsseleder, ledamot i Frilans Riks styrelse och var sammankallande av juryn.

Varför var så få redaktörer nominerade i år?

– Jag kan bara spekulera. Vi har vissa kriterier som de nominerade måste uppfylla. Grundkravet är att man respektera frilansrekommendationen, säger Göran Schüsseleder.

Han hoppas att fler redaktörer blir nominerade nästa år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies