Gå direkt till textinnehållet

HD/Sydsvenskan integreras i Bonnier News

HD-Sydsvenskan ska integreras ytterligare med Bonnier News. Fackklubben tolkar detta som goda nyheter för mediehuset. 

Det planeras nu för en djupare integration i Bonnier News för HD/Sydsvenskan, som ska bli en del i Bonnier News på samma sätt som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri, skriver Bonnier News i ett pressmeddelande.

Ny VD för HD-Sydsvenskan blir Anders Eriksson, som är chef för Bonnier News och VD i de övriga tidningsbolagen inom affärsområdet. Han efterträder nuvarande VD Pontus Bodelsson. Ny styrelseordförande i bolaget blir Bonnier ABs VD Tomas Franzén.

”Med Pontus Bodelsson som VD har bolaget genomfört ett framgångsrikt förändringsarbete och jag hoppas att han nu vill ta sig an nya utmaningar inom koncernen. På en mycket tuff marknad har HD-Sydsvenskan lyckats utveckla sina journalistiska produkter och skapa betalningsvilja även digitalt och den unika lokala journalistiken kommer också framöver att vara helt avgörande för HD-Sydsvenskan”, säger Anders Eriksson, VD Bonnier News.

Annons Annons

Fackklubbens ordförande på HD Hedvig Juhasz Toth ser ljust på förändringen.

– Det är en bekräftelse på att vi går bra och att Bonniers ägare tycker vi är värda att behålla inom sfären. Risken att bli sålda är betydligt mindre nu än tidigare, så kan jag tolka det nu med det jag vet. Att Pontus Bodelsson lämnar blir ett rejält avbräck, han kan HD/Sydsvenskan och Skåne, säger hon till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos