Han tror inte på smalare public service

21 mars, 2012

Det är sannolikt att den statliga public service-utredningen som blir klar i höst föreslår ett smalare utbud för SR och SVT. Men professor Lennart Weibull vid Göteborgs universitet anser att det inte är säkert att förslaget blir verklighet.

Till SR Radiotidningen säger Lennart Weibull att svensk public service står stark i opinionen och att det politiska stödet för en avsmalning är svagt.

”Min bedömning är att även om PS-utredningen lägger ett förslag i den riktningen så kan det ändå finnas tveksamhet på den politiska nivån när det ska omsättas i ett sändningstillstånd”, säger Lennart Weibull till Radiotidningen.

PS-utredningen ska redovisas senast 1 september i år, och förändringar kan börja gälla från nästa sändningsperiod som inleds 1 januari 2014.

Direktiven för utredningen har fått hård kritik av SVTs VD Eva Hamilton eftersom den syftar till att avsmalna utbudet för att skapa bättre konkurrensförutsättningar för de kommersiella kanalerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies