Gå direkt till textinnehållet

GDs chefredaktör hotades till livet

Efter tidningens granskningar om den islamistiska extremismen i staden hotades Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg till livet av en nära släkting till Gävlemoskéns imam. Hoten framfördes i ett telefonsamtal med en polischef.

Hoten ska ha bestått i att släktingen vid minst två tillfällen under ett telefonsamtal sagt att Gullberg ska dödas eller skadas, skriver GD. Händelsen har alltså inträffat efter att tidningen i en rad artiklar granskat ledningen för Gävles moské och deras kopplingar till radikal islamism.

”Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské. Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet”, säger Anna Gullberg till GD.  

”Vi fortsätter att granska och låter oss självklart inte stoppas. En förundersökning har inletts. Jag hoppas att rättsväsendet kan klargöra att den här typen av hot mot medier inte är något som samhället accepterar,” fortsätter hon.

Polisen har hört personen för en dryg vecka sedan och personen är skäligen misstänkt för olaga hot, den lägre misstankegraden.

Fler videos
Fler avsnitt