Falskt bombhot mot CNNs New York-kontor

7 december, 2018

CNNs New York-kontor mottog tidigt på fredagsmorgonen svensk tid ett bombhot och byggnaden fick tillfälligt utrymmas.

Bombhotet ringdes in av en okänd person strax före klockan tio på torsdagskvällen lokal tid. Personen påstod att det fanns fem bomber placerade i Time Warner Center i New York där CNN har sitt huvudkontor.

Byggnaden utrymdes och CNN fick bryta sina ordinarie sändningar och visade förinspelade program under en halvtimme innan man kunde börja direktsända från gatan. Polisen genomsökte byggnaden utan att hitta någon bomb.

Ungefär en timme innan bombhotet ringdes in tweetade president Donald Trump: ”FAKE NEWS - THE ENEMY OF THE PEOPLE!”

Trump fick hård kritik för sina attacker mot medier i samband med att CNNs New York-kontor evakuerades i oktober efter att man upptäckt en bomb i ett paket adresserat till tidigare CIA-chefen John Brennan. Liknande paket skickades samtidigt till flera demokrater i USA. Den 56-årige Trumpanhängaren Cesar Savoc är åtalad för att ha skickat bomberna. Kritiker anser att president Trumps hatiska retorik uppmuntrar till angrepp mot journalister och medier.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies