Gå direkt till textinnehållet

DN-klubbens kritik mot ledningen: ”Oacceptabelt”

Dagens Nyheters journalistklubb riktar i dag hård kritik mot ledningen i ett internt uttalande. Företagets metoder för att hantera sparpaketet beskrivs som ”helt oacceptabelt”. Metoderna upplevs som ”brutala”, berättar journalister.

DNs journalistklubb menar att den pågående omorganisationen och sparpaketet på redaktionen slår mot DNs varumärke och redaktionens styrka. ”Det är helt oacceptabelt hur enskilda medarbetare behandlas av ledningen”, skriver klubben i ett internt uttalande som skickades på tisdagen.

Journalisten har talat med medararbetare som upplever behandlingen som ”brutal”, ”destruktiv” eller ”sorglig”. Bland annat framkommer att tolv medarbetare ska arbeta i lokaler långt från redaktionen, och personer hotas med uppsägning om de inte accepterar att flytta.

Hela det interna uttalandet från DNs journalistklubb ser ut så här:

Annons Annons

”Ett välbesökt och enigt klubbmöte i DN:s journalistklubb riktar skarp kritik mot företagets sätt att hantera övertalighet i samband med den pågående omorganisationen, med metoder som slår mot DN:s varumärke och redaktionens styrka i ett läge där företaget står inför mycket stora utmaningar. Det är helt oacceptabelt hur enskilda medarbetare behandlas av ledningen.

Mötet utlyst enligt stadgarna sedan fler än 20 medlemmar krävt ett klubbmöte.”

Fler avsnitt
Fler videos