Gå direkt till textinnehållet

”Det har varit en fruktansvärd resa”

Efter VD Mats Svegfors uttalanden och hans vittnesmål i AD-målet rörande Linn Ohlssons anställning har debatten svallat både inom och utanför Sveriges Radio.

– Debatten är viktig. När man hör de argument som används av ledningen inser man att det har skett en klimatförändring som är illavarslande, säger Linn Ohlsson till Journalisten.

– Ledningen har ett kontrollbehov över kommunikationen och jag tycker inte att vissa respekterar medarbetare som har andra uppfattningar.

Hur har den här processen påverkat dig?

– Det var en fruktansvärd press förra året. Jag blev sjukskriven strax efter jul. Jag trodde jag hade dealat med det, men det kom ikapp mig. Det som var värst med huvudförhandlingen var att höra VD sitta i AD och påstå osanna saker om mig under sanningsförsäkran.

– Det som har burit mig är stödet jag har fått från vänner och från kolleger runt om i hela landet.

– Jag hade hoppats att SR skulle skilja mellan sak och person. Det är inte jag som driver detta, det är Journalistförbundet, men det är jag som har förlorat mitt levebröd och det arbete som jag vill jobba med. Jag tror att ledningens agerande effektivt skrämmer andra från att våga ta fajten, säger Linn Ohlsson.

AD-domen faller den 7 mars.

Fler avsnitt
Fler videos