Gå direkt till textinnehållet

Amerikanska talmannen i möte om Gui Minhai

Gui Minhais dotter Angela Gui träffade igår Nancy Pelosi, talman i det amerikanska representanthuset, i ett möte om mänskliga rättigheter i Kina.

Angela Gui skriver själv på Twitter om mötet som ägde rum i London igår måndag: ”Det var en ära att träffa talman Pelosi och kongressdelegationen idag för att prata om #FreeGuiMinhai, extraterritoriella bortföranden och vikten av ett nära multilateralt samarbete för att hålla Peking ansvarig för sina kränkningar av mänskliga rättigheter.”

Nancy Pelosi, Demokraterna, skriver på Twitter att hon länge kämpat mot Kinas övergrepp när det gäller mänskliga rättigheter.

”Kongressens engagemang för mänskliga rättigheter i Kina sträcker sig över två partier, två kamrar och är varaktigt”, skriver Pelosi.

Den svenske yttrandefrihetsaktivisten och journalisten Kurdo Baksi skriver i en kommentar till Journalisten att han är väldigt glad över att mötet ägde rum idag i London.

”Det påskyndar Gui Minhais frihet, tycker jag”, kommenterar Baksi.

Den svensk-kinesiska författaren, förläggaren och yttrandefrihetsfången Gui Minhai sitter frihetsberövad i Kina sedan oktober 2015, efter att ha gripits under en semestervistelse i Thailand.

Fler avsnitt
Fler videos