”Adlibris borde stödja yttrandefriheten istället”

20 maj, 2020

Låt Gui Minhais diktsamling ”Jag ritar en dörr på väggen med mitt finger” bli nästa storsäljare, uppmanar Kurdo Baksi och Grethe Rottböll nätbokhandeln Adlibris.

När nätbokhandeln Adlibris nyligen bytte ut alla bokomslag på sin startsida och istället enbart publicerade omslaget till Camilla Läckbergs nysläppta ”Vingar av silver” var det många som kritiserade det.

I en debattartikel på Expressens kultursida föreslår Grethe Rottböll, ordförande i Sveriges författarförbund, och journalisten och författaren Kurdo Baksi Adlibris att istället ge ”röst åt en författare, en fängslad poet som inte haft möjligheten att vare sig sälja sina ord eller ens skriva ner dem på papper…”.

”Varför inte stödja den hotade yttrandefriheten runtom i världen genom att låta Gui Minhais diktsamling ”Jag ritar en dörr på väggen med mitt finger” bli nästa storsäljare för en dag?”, skriver de.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies