Gå direkt till textinnehållet

”Vid 43 är man passé…..”

Jag är 57 år. Och söker sommarvikariat. Ha ha ha ha…….. ”Det fattar du väl att du är för gammal”?

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

De senaste tio åren har jag arbetat som frilansjournalist, men i takt med att de stora mediaföretagen drar åt de ekonomiska tumskruvarna och köper in allt färre frilansmaterial är det dags att söka vikariat/inhopp.

I 35 år har jag jobbat med det skrivna ordet, i olika befattningar, allt från lokalredaktör till chefredaktör. Jag anser mig vara hyfsat kompetent.

Det är bara ett aber. Min ålder.

Att den kan utgöra ett problem går upp för mig när jag när jag ska fylla i ansökningar till presumtiva arbetsgivare. Det första de vill veta är nämligen min ålder. Varför då?

Såvitt jag förstår handlar det enbart om att sålla bort äldre sökande. Jag, med mina 57 år, sorteras ju bort ögonaböj till förmån för en yngre (läs: pigg) journalist.

Detta trots att ålder borde vara egalt i sammanhanget. Det är väl ändå erfarenhet och kompetens som ska fälla avgörandet.

Det finns nog inget annat land i världen som är så åldersfixerat som Sverige. Vad är det som säger att en 40-, 50- eller 60-åring är tröttare än en 25-åring?

Jag har stött på många nybakade journalister under mina år i branschen. En del av dessa har varit allt annat än pigga. De har saknat initiativförmåga och förväntat sig att allt ska serveras på silverfat.

Redan som 40-åring fick jag höra att jag var för gammal. Jo, det är sant. Chefredaktören på en stor facklig tidning sa rent ut ”du är för gammal för jobbet”. Men det var innan lagen mot åldersdiskriminering trädde i kraft.

Tyvärr är detta en lag utan såväl tänder som muskler. Det är inte olagligt att fråga om ålder, däremot får man inte använda en persons födelsedatum som ett kriterium för att inte anställa.

Men det finns ju ingen arbetsgivare i idag som skulle säga rakt ut att en sökande sorterats bort på grund av ålder.

Samtidigt som politikerna vill höja pensionsåldern anses man vara för gammal redan vid 40. Det är en ekvation som inte går ihop.

Jag har en fråga till dagens mediechefer/HR-ansvariga: Varför är det så viktigt att fråga efter ålder när ni ska anställa vikarier/inhoppare?

 

                                                                         Katarina Arnstad Elmblad

                                                                                           Frilansjournalist

Fler avsnitt
Fler videos