Gå direkt till textinnehållet

SVT svarar på kritiken från Grävbasen

SVTs kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala svarar på kritiken från SVT-medarbetaren och ordföranden i Föreningen Grävande Journalister Terje Carlsson. "Almedalen är en smältdegel", säger hon.

I en debattartikel på Journalisten.se kritiserar Terje Carlsson det "kladdiga fjäskandet" mellan journalister och politiker i Almedalen. Han riktar särskilt kritik mot SVT och frågar vad satsningen kostar licensbetalarna.

Sabina Rasiwala, SVTs kommunikationsdirektör, svarar nu på kritiken:
 
– Almedalen är en smältdegel. SVT sänder från tidig morgon till sen kväll, vi har gjort en stor satsning i år och SVTs uppdrag är att bevaka Almedalen för tittarnas räkning. När arbetsdagen är slut umgås och träffas man, det är lite av tanken med Almedalen. Jag förutsätter att alla SVTs medarbetare håller sig till de etiska riktlinjer som finns. Alla våra chefer är en del av SVT och en del av redaktionerna. De är här i tjänsten och de arbetar med produktionen eller med programutveckling, säger Sabina Rasiwala till Journalisten.
 
Vad kostar Almedalssatsningen för SVT?
– Av konkurrensskäl går vi inte ut med sådana uppgifter. Vi har en strikt resepolicy och vi håller nere kostnaderna så gott det går, det är många som delar rum. Men det är klart att det blir en kostnad, det vet ju både du och jag vad det kostar att flyga och bo.
 
Fler avsnitt
Fler videos