Gå direkt till textinnehållet

Peter Hjörne svarar frilansarna

Stampens huvudägare Peter Hjörne svarar nu på det öppna brev som 52 frilansar riktat till honom. ”Just nu är bedömningen att i slutändan kommer de flesta frilansar att få sin ersättning fullt ut”, skriver Peter Hjörne i svaret.

På tisdagsmorgonen publicerades ett öppet brev riktat till Stampens huvudägare Peter Hjörne från 52 frilansjournalister på Journalistens debattsida. Frilansarna krävde svar på varför de skulle drabbas ekonomiskt av Stampens dåliga affärer, när de fast anställda får statlig lönegaranti.

I en intervju med Journalisten sade Karin Fingal, som är en av frilansarna: ”En stor del av Göteborgs-Posten görs av oss frilansar och just nu är det vi som drabbas hårdast. Utan oss skulle det inte bli någon GP.”

Nu svarar Peter Hjörne frilansarna i en debattartikel på Journalisten. Han skriver bland annat att han beklagar frilansarnas situation:

Annons Annons

”Jag och vi på Stampen givetvis är bedrövade över den situation ni oförskyllt hamnat i. Ni är viktiga för oss och vi har självklart prövat alla vägar för att undvika rekonstruktion, men till slut hade vi inget val. Nu arbetar vi för en lösning som på lång sikt även ska säkra frilansarnas uppdrag i framtiden”, skriver Peter Hjörne.

Han gör också bedömningen att de flesta frilansar ska ”få sin ersättning fullt ut”.

Fler avsnitt
Fler videos