Gå direkt till textinnehållet

Olov Carlsson ”Redigeringen och sajterna kan samordnas”

Samordning av redigering, sajterna och nyhetsflödet till mobilen. Det är några saker som Olov Carlsson, ny chefredaktör för Norrtelje Tidning. Länstidningen i Södertälje och Nynäshamns Posten, ska se över.

Olov Carlsson har se senaste dagarna träffat redaktionerna på de tre tidningar som han nu är chefredaktör för.

– Jag tycker jag haft bra samtal med redaktionerna. Vi får gemensamt fundera på hur vi ska lösa detta på smartaste sätt. Ambitionen är att säkerställa så mycket reporterkraft som möjligt, säger Olov Carlsson.

Han anser att de tre tidningarna måste bli bättre på bevakningen över dygnet och på helgerna.

Annons Annons

– Rent schemamässigt måste ambitionen vara att få en bevakning av orterna under större del av veckan och dygnet än idag.

Olov Carlsson kan tänka sig att inrätta en gemensam publiceringsdesk.

– Redigeringen, arbetet på sajterna och hur man sköter nyhetsflödet till mobilen. Den typen av arbete kan med fördel göras centralt. Men inget är klart ännu, utan nu startar ett arbete med redaktionsledningarna på respektive tidning.

Han är osäker på om det skulle vara någon fördel med utbyte av nyhetsartiklar mellan tidningarna eftersom orterna är så olika trots att de geografiskt ligger förhållandevis nära varandra. Invånarna i Nynäshamn är exempelvis inte så intresserade av vad som händer i Södertälje.

Fler avsnitt
Fler videos