Gå direkt till textinnehållet

Nordling: Oacceptabelt agerande av Talentums ledning

Striden på Talentum ”Det är fullständigt orimligt av arbetsgivaren att lägga allt ansvar för Talentums problem på journalistklubben.” Det säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i en kommentar till att företaget anser att journalistklubben är orsaken till Talentums dåliga ekonomi.

”Det är fullständigt orimligt av arbetsgivaren att lägga allt ansvar för Talentums problem på journalistklubben. Klubben vill förhandla men arbetsgivaren har gjort klart och tydligt att de inte vill föra en diskussion med klubben om företagets framtid. Det är minst sagt anmärkningsvärt att arbetsgivaren inte ens bryr sig om att följa grundläggande regler om medbestämmande. Att dessutom peka ut klubben som orsak till företagets ekonomiska problem är oacceptabelt, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet.

Han påpekar att arbetsgivaren vid upprepade tillfällen valt att ensidigt avsluta flera förhandlingar och har därmed brutit mot både lag och avtal. Men säger samtidigt att det på Talentum funnits en historia av samarbete mellan arbetsgivare och klubb där många olika situationer tidigare lösts på ett konstruktivt sätt.

”Det är djupt alarmerande att arbetsgivaren så lättvindigt väljer att kasta bort det förtroende som byggts upp under lång tid. Arbetsgivarens fokus borde ligga på att lösa de interna problemen tillsammans med journalistklubben snarare än att driva klubben till att lämna sina uppdrag. Så här agerar inte en modern arbetsgivare och jag hoppas att Medieföretagen delar den uppfattningen. En organisation som vill se fler lokala lösningar, likt Medieföretagen, kan inte uppskatta denna utveckling”, säger Jonas Nordling.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos