Gå direkt till textinnehållet

Metropol byter namn till P5 STHLM

Radiokanalen Metropol 93.8 som sänder över Stockholm byter namn till P5 STHLM. Under det nya namnet kommer man direktsända mer, även på kvällar och helger.

Så sent som 2007 skrotade Sveriges Radio sitt gamla namn P5, som då sände på frekvensen 103.3. Från och med 4 maj är det alltså dags att ta tillbaka namnet P5 Stockholm igen då namnet Metropol begravs.

"Vi förändrar och utvecklar Metropol för att på ett ännu bättre sätt skildra det mångfacetterade Stockholm. Det blir en nystart för kanalen och därför väljer vi också byta namn på den", säger kanalchefen Lotta Mossberg i ett pressmeddelande.

P5 STHLM kommer att höras på 93,8 Mhz och kommer direktsända mer på kvällar och helger, samt ha fyra lokala reportrar i olika delar av länet. Att Stockholmsregionen växer snabbt och antalet invånare ökar är anledningen till de förändringar som görs av Sveriges Radios två Stockholmskanaler.

Annons Annons

 

Fakta om de lokala Stockholmskanalerna:
P4 Stockholm behåller sitt namn och fortsätter att sända på 103,3.
De två kanalerna kommer att samarbeta och många röster kommer att höras i båda kanalerna, bland annat de fyra länsreportrar som stationeras i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.
 

Fler avsnitt
Fler videos