Gå direkt till textinnehållet

Man anhållen för journalisthot

I början av förra veckan mordhotades en journalist på Länstidningen i Östersund. Nu har en man anhållits misstänkt för hoten.

Journalisten har fått flera hotbrev under hösten, skriver Länstidningen. Polisen har tagit hoten på allvar och journalistens har utrustats med överfallslarm.

I det senaste brevet stod bland annat att journalisten hade två veckor på sig att sluta med journalistiken för att brevskrivaren skulle lämna journalisten och hans familj i fred.

"Vi polisanmäler alla hot och vi har känt till att journalisten har fått brev som kan betraktas som hot, men det har varit lite tveksamt. Det sista brevet var solklart, det var ingen tvekan. Vi tar det på största allvar. Det är ändå så att på något sätt ger man sig på demokratin när man hotar journalister. Allvarligt är det också när man drar in journalisters anhöriga i hoten, som det varit i det här fallet", säger Länstidningens chefredaktör Lennart Mattsson till den egna tidningen.

Annons Annons

Den man som anhållits, misstänkt för hoten, har erkänt. Mannen har också erkänt att han hotat politikern Nisse Sandqvist (V) från Östersund.

Fler avsnitt
Fler videos