Gå direkt till textinnehållet

Fick bild på ägg stulen

Håkan Sjöström, fotograf på Norrköpings Tidningar, har ännu en gång fått en bild stulen. Han kräver nu de sajter som stulit hans bild på ett större belopp.

Det var förra året som Norrköpings Tidningar skrev om att en av tidningens läsare fått ett frukostägg som innehöll ett ägg. Håkan Sjöström bild köptes av Expressen.

Med jämna mellanrum brukar Håkan Sjöström kolla på Internet om någon stulit hans bilder. Han googlade på den rubrik som Expressen satt, ”Alva fick ett extra ägg i frukostägget”, och fick över 600 träffar. Han bild finns på nyhetsportaler som Nyheter Direkt, Huddinge Lokala Nyheter, Nyhetskollen och Broby Lokala Nyheter.

Olle Wilöf, Journalistförbundets förbundsjurist, håller nu på att ta reda på vilkas som ligger bakom de olika sajterna.

Annons Annons

– Vi ska skicka en faktura till dem på ett belopp jag och Olle Wilöf kommit överens om. Vi får se vad som händer, säger Håkan Sjöström.

År 2008 fastställde Svea hovrätt att Sveriges Television gjort sig skyldig till upphovsrättsintrång då Östnytt använt en bild som Håkan Sjöström tagit av en fotbollsspelare.

Några år senare fick Håkan Sjöström på nytt en bild stulen. Denna gång var det en prostituerad som på sin blogg lagt upp en bild av katten Sigge som Håkan Sjöström tagit.

 

 

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos