Gå direkt till textinnehållet

Berättelser väckte intresse för journalistik

Flera av de elever som är med i Berättarministeriets kampanj kan tänka sig att i framtiden jobba som journalister. Det säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig för Berättarministeriet.

I dag har Journalistens sajt samt DN.se, DI.se, Aftonbladet.se, TV4.se, LT.se och Resume.se kapats av skrivarverkstaden för elever: Berättarministeriet. Under några sekunder har små berättelser publicerats på sajterna, tillsammans med en hänvisning till Berättarministeriets hemsida.

Det är elever från klass 7B från Helenelundsskolan i Södertälje som berättar om hur det är att växa upp i områden med hög arbetslöshet.

– Det är viktigt att låta barn få berätta om sin egen vardag och närmiljö, att deras röster kommer fram i medier. Det betyder mycket för dem att vuxenvärlden är intresserad av vad de har att berätta, säger Dilsa Demirbag-Sten.

Annons Annons

Att medier har gett dem utrymme har väckt intresse för journalistyrket.

– Flera har sagt att de kan tänka sig att bli journalist, något de inte tänkt på tidigare. Det räcker att en överväger för att det är värt allt jobb med Berättarministeriet, säger Dilsa Demirbag-Sten.

Målet med kampanjen ”Barn har ordet” är att nå ut till en miljon läsare med barnens berättelser.

För ett år sedan gjordes ett liknande projekt där Berättarministeriet gav 12-åringar från klass 6B på Hovasjöskolan i Södertälje tillgång till hundra kända svenska bloggare, Facebooksidor och Twitterkonton.

Fler avsnitt
Fler videos