Gå direkt till textinnehållet

Uppskjuten AD-förhandling om avgångsvederlag

Striden om avgångsvederlagen för 16 tidigare Stampenjournalister skulle ha förhandlats i Arbetsdomstolen med början i dag, men är uppskjuten till i höst.

Som Journalisten berättade förra våren har Stampen stämt Journalistförbundet i Arbetsdomstolen gällande avgångsvederlagen för 16 tidigare Stampenjournalister. Företaget hävdar att man inte är skyldig att betala ut kvarstående belopp för avgångsvederlag till de tidigare anställda journalisterna. Företaget anser att pengarna från avgångsvederlagen utöver ackordsuppgörelsen gick förlorade i samband med Stampens rekonstruktion 2016.

Journalistförbundet har ställt krav på drygt 2,2 miljoner kronor på Stampen.

– Vår ingång är att bolaget inte genom en rekonstruktion kan undgå att fullgöra sina överenskommelser som de har träffat med medarbetare i en arbetsbristsituation, sade Journalistförbundets jurist Katarina Dahlskog (bilden) till Journalisten i april 2017.

Annons Annons

I dag skulle AD-förhandlingarna om saken ha inletts. Men de är uppskjutna eftersom Journalistförbundet inkommit med yttranden som motparten behöver få tid att yttra sig över, enligt Katarina Dahlskog.

Förslag på förhandlingsdatum i mitten av november finns, men de är preliminära.

Fler avsnitt
Fler videos