Gå direkt till textinnehållet

Twitter kan blockeras i Ryssland

Ryssland begränsar användarnas surfhastighet på Twitter och hotar att blockera plattformen helt om de inte tar bort det som anses vara ”förbjudet innehåll”.

Under onsdagen meddelade den ryska tillsynsmyndigheten för kommunikation, Roskomnadzor, att användandet av Twitter ska begränsas, rapporterar DN och TT.

Detta efter att plattformen misslyckats med att ta bort innehåll som anses vara ”förbjudet innehåll”.

Surfhastigheten för användarna bromsas ned för alla mobilanvändare och hälften av de som surfar från datorer. Detta gäller för bild- och videoinnehåll, inte på textmeddelanden.

Annons Annons

Myndigheter uppger också att Twitter kan blockeras helt i landet om plattformen fortsätter att ignorera de krav som ställts. ”Förbjudet innehåll” uppges vara bland annat uppmaningar till yngre att delta i olagliga evenemang, men också barnpornografi och narkotika.

Journalisten har flera gånger rapporterat om de många nya medielagarna som tillkommit i landet för att inskränka press- och yttrandefriheten.

Sedan tidigare blockeras bland annat videotjänsten Dailymotion och jobbnätverket Linkedin från den ryska delen av nätet.

Läs mer: "Mängden nya lagar gör att man inte vet vad som gäller"

Fler avsnitt
Fler videos