Turkiet: Kräver lösenordet till Facebook

14 november, 2017

Statsanställda i Turkiet tvingas till åsiktsregistrering. Bland annat kräver arbetsgivare att de lämnar in sina lösenord till konton i sociala medier, skriver Arbetet.

Den som lämnar in ofullständiga uppgifter riskerar fängelse, avslöjar LO-tidningen Arbetet, som kan publicera dokument som visar hur anställda ska fylla i uppgifterna också för sin make/maka och barn.

”Dagens regering har gått längre än tidigare militärjuntor i vårt land", säger förbundsjuristen Sercan Aran till tidningen. Också militären åsiktsregistrerade oliktänjkande medborgare, men det skedde i största hemlighet, menar juristen.

Bland annat måste den anställde uppge vilka tidningar de prenumenerar på, viket fackförbund och föreningar de är och har varit medlemmar i, vilka banker de har sina konton i och vilka hjälporganisationer eller stiftelser de skänker bidrag till.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies