Gå direkt till textinnehållet

TT-klubben: ”Med färre kan vi inte göra lika mycket”

Efter beskedet om detaljerna i det tuffa sparpaketet på TT Nyhetsbyrån är stämningen sammanbiten på redaktionen, uppger klubben.

Igår berättade TT Nyhetsbyråns Vd Per-Anders Broberg om det omfattande sparpaketet på 28 miljoner kronor som väntar på företaget.

Journalistklubben bekräftar att man har inlett förhandlingar med företagsledningen och uppger att det är tungt att behöva minska personalen med 15 procent, även om alla är medvetna om den lönsamhetskris som mediebranschen befinner sig i. 

Företagets ambition är att vara klara med hela processen under december för implementering av en ny organisation i början av nästa år. Klubbens förhoppning är att kunna påverka.

Annons Annons

– Dels det som blir kvar, med en bantad och till delar ny organisation, på ett sätt som både gynnar de anställda och verksamheten. Dels kunna ge de många som måste lämna byrån så förmånliga villkor som möjligt, säger Erik Lindahl, ordförande i klubben på TT Nyhetsbyrån.

Till Journalisten var Per-Anders Broberg tydlig med att det omfatande sparpaketet inte skulle leda till en försämrad kvalité. 

– Med färre anställda kan vi inte göra lika mycket som tidigare. Klubben har ännu inte presenterats något förslag som visar hur en mindre grupp presterar likvärdigt med en större, säger Erik Lindahl. 

Hur skulle du beskriva stämningen på redaktionen? 

– Stämningen bland de anställda upplever jag som avvaktande och sammanbiten.

Fler avsnitt
Fler videos