Gå direkt till textinnehållet

Trakasserier mot grävande reportern fortsätter

Eskilstuna-Kurirens reporter Mathias Ståhle fortsätter att trakasseras. Nu cirkulerar inlägg, som ser ut som tidningsartiklar från hans egen tidning, där han pekas ut som ny redaktör för den rasistiska sajten Realisten.se.

I tisdags rapporterade Journalisten om facebooksidan ”För ett fritt Sörmland” som i ett par inlägg i slutet av september kallade Eskilstuna-Kuriren för nazistblaska och den profilerade reportern Mathias Ståhle för hovnarr. Sidan marknadsfördes senare av Ung Vänster Eskilstunas officiella konto.

I en uppföljande artikel bad Ung Vänster om ursäkt för att de spridit sidan. Nu fortsätter trakasserierna mot Ståhle. Inlägg som ser ut som tidningsartiklar har lagts ut, de pekar ut honom som ny redaktör för den rasistiska sajten realisten.se.

– Det är kränkande och den här typen av poster har en tendens att sprida sig, att börja leva ett eget liv på nätet när folk länkar vidare, säger Mathias Ståhle till Journalisten.

Annons Annons

Reportern menar att han fortsatt känner igen det namn som lagt upp inlägget och att den personen är en tidigare styrelsemedlem i Ung Vänster Eskilstuna.

– Om det här bara vore vanliga, omogna ungdomar skulle jag inte reagera. Men inlägget har lagts upp av människor som valt att engagera sig politiskt. I eller omkring ett demokratiskt parti, säger Mathias Ståhle.

Samma inlägg har även försökts läggas upp på Eskilstuna-Kurirens egen facebooksida, men upptäcktes då av webbredaktören.

– Jag förväntar mig att Ung Vänster eller Vänsterpartiet tydligt tar avstånd från sånt här. Det andra jag förväntar mig är ett vanlig hederlig ursäkt till mig, att man ringer och säger förlåt helt enkelt, säger Mathias Ståhle.

Journalisten söker Ung Vänster för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos