Gå direkt till textinnehållet

Gannett om kritiken mot Taylor Swift-reportern: ”Haters gonna hate”

Såväl journalister som Taylor Swift-fans har uttryckt sitt missnöje efter att det amerikanska mediehuset Gannett anställt en dedikerad reporter för att följa stjärnan – men av vitt skilda anledningar. Gannett tar dock kritiken med ro. 

Reportern Bryan West ska för USAs största mediebolags räkning framöver enbart följa popstjärnan Taylor Swift. Men när rekryteringen tidigare i veckan presenterades möttes satsningen av kritik. 

I en intervju med tidningen Variety, som var först med att rapportera om den nya rollen, sade Bryan West att han är ”ett stor fan” av sångerskan – något som fått journalister att ifrågasätta om han kommer att kunna vara opartisk i bevakningen.

Bland kritikerna finns NBC-redaktören Benjamin Goggin, som på X skriver att det är ett problem att tidningen anställt ett fan istället för ”någon som är kapabel att vara kritisk mot en av de mäktigaste personerna i hela popkulturen”. 

Annons Annons

Samtidigt har Taylor Swifts fans kritiserat utnämningen i sociala medier. De menar tvärtom att han inte är ett tillräckligt stort fan och att rollen borde gått till en kvinna, rapporterar New York Times

Nyheten om att Gannett, som ger ut tidningen USA Today och 200 lokala tidningar, avsåg att anställa en Swift-reporter spreds tidigare i år efter att en jobbannons för knäcket lagts ut från bolaget, men då var det oklart om det rörde sig om en faktiskt tjänst eller en pr-trick. Bolaget gick samtidigt ut med en annons där en Beyoncé-reporter söktes. Vem som får den tjänsten är ännu inte offentligt.

Enligt Gannett ska de fått in hundratals ansökningar till tjänsten, däribland från en icke namngiven Vita huset-reporter. 

Gannetts kommunikationschef Lark-Marie Antón bemöter kritiken i ett mejl till New York Times med att citera en av Taylor Swift största hits.

“Haters gonna hate”, skriver hon, och poängterar att Bryan West var den bäst lämpade kandidaten för jobbet. 

Fler avsnitt
Fler videos