Oleg Bogdanov vårdas på sjukhus efter attacken i söndags. FOTO: Ukrainska Kanal 5

Trafikjournalist grovt misshandlad

23 juli, 2013

Journalisten Oleg Bogdanov som rapporterar om den ukrainska trafikpolisens överträdelser har utsatts för hot och mordbrand. I söndags utsattes han för en grov misshandel och misstankarna riktas mot polisen.

Oleg Bogdanov arbetar för den ukrainska nyhetssajten Dorozhny Kontrol (Vägkontroll) och har skrivit flera artiklar om trafikpolisens överträdelser och övergrepp.

I söndags misshandlades han utanför hemmet av två oidentifierade män och vårdas nu på sjukhus. Hans näsa och käke bröts under attacken.

Lokala medier rapporterar att Oleg Bogdabov de senaste månaderna har fått flera hot och hans bil har bränts upp.

”Ukrainska myndigheter måste agera snabbt för att skydda Oleg Bogdanov, som har utsatts för en eskalerande serie attacker”, säger Nina Ognianova på Committee to Protect Journalists (CPJ) i en kommentar. CPJ kräver också att brottsutredningen sköts av centralt tillsatta poliser för att försäkra en oberoende och effektiv undersökning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies