Telia sprider kinesisk propaganda i Sverige

13 december, 2018

Telia tjänar pengar på att sälja framtvingade ”bekännelser” i kinesisk statstelevision till den svenska publiken.

I en debattartikel i Expressen skriver journalisten och författaren Kurdo Baksi om hur svenska Telia marknadsför och tjänar pengar på kinesisk propaganda, genom att tillhandahålla den kinesiska tv-kanalen CCTV 4 som tillvalskanal i utbudet.

CCTV 4 anordnar ”bekännelser” i samarbete med kinesisk polis, där misshagliga personer tvingas läsa upp falska erkännanden. De svenska medborgarna Peter Dahlin och Gui Minhai har tvingats till sådana uppdiktade erkännanden som sänts i CCTV.

”För mig är det en självklarhet att mediehus som iscensätter riggade bekännelser begår rättsövergrepp precis som den kinesiska statsapparaten”, skriver Kurdo Baksi i debattartikeln och uppmanar Telia att sluta sälja in CCTV till den svenska publiken.

”Kom igen Telia, ni har ett etiskt ansvar. Låt er inte bli ett propagandaverktyg för den kinesiska statsapparaten”, skriver Kurdo Baksi.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies