Gå direkt till textinnehållet

TCO vill se grundlagsskydd för public service

TCOs ordförande Therese Svanström ger sig in i debatten om public service framtid: ”När demokratin och yttrandefriheten är utsatt för hot ska de stärkas, inte försvagas.”

I en debattartikel i Expressen den 24 augusti gick debattören Aron Flam till angrepp på public service och ställde kostnaderna för SVT mot cancervården.

I en replik i Expressen ger sig nu TCOs ordförande Therese Svanström in i debatten om public service framtid och finansiering. Tjänstemännens centralorganisation som är en paraplyorganisation av flera fackförbund, där Journalistförbundet ingår.

”När demokratin och yttrandefriheten är utsatt för hot ska de stärkas, inte försvagas. Att som Aron Flam föreslår skära ner på public service är helt fel väg att gå. TCO anser tvärtom att ett kraftfullt och symboliskt sätt att stärka public service är att grundlagsfästa den. Ett grundlagsskydd skulle fungera som ett värn mot odemokratiska krafter och hantera utmaningen med en alltmer utbredd fake news-problematik”, skriver Therese Svanström i repliken.
 

Annons Annons

Läs mer: Därför sker striden om public service i det tysta
Läs mer: Detta vill riksdagspartierna i fem centrala mediefrågor

Fler avsnitt
Fler videos